czwartek, 16 sierpnia 2007

Dorsz po tajsku

  • Składniki:
  • - 1 straczek chili
  • - 2 zabki czosnku
  • - 5 cebulek dymek
  • - 2 lyzezki cukru
  • - 150 ml mleczka kokosowego
  • - szczypta kurkumy
  • - garsc posiekanej kolendry
  • - 4 filety z dorsza
  • - sol, pieprz

Na paste zmiksuj chili z czosnkiem, dymkami, cukrem, sola i pieprzem. Dodaj mleczko kokosowe i ponownie zmiksuj, dodaj kurkume i kolendre.

Kazdy filet natnij wzdluz, posmaruj polowa przygotowanej pasty, grilluj 3-4 minuty w temp. 200 st. Podpieczona rybe przeloz na druga strone, posmaruj pozostala pasta i zapiekaj 4 minuty.

Podaj z opieczonymi grzankami i dowolona salatka

Brak komentarzy: