4 piersi z kurczaka
pół główki kapusty pekińskiej
3 marchewki
3 cebule
korniszony
sól
pieprz
papryka
curry
Sos czosnkowy:
majonez 400 ml
ketchup pikantny 215 g
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
pół główki kapusty pekińskiej
3 marchewki
3 cebule
korniszony
sól
pieprz
papryka
curry
Sos czosnkowy:
majonez 400 ml
ketchup pikantny 215 g
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
Składniki sosu wymieszać ze sobą. Piersi kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawami, usmażyć i ostudzić. Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Razem wymieszać i posolić. Cebulę pokroić w piórka i sparzyć wrzątkiem. Korniszony pokroić w plasterki. Układać w szklanym naczyniu warstwami: kapusta z marchewką, cebula, korniszony, mięso, kapusta z marchewką, sos, kapusta z marchewką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz