1.Kanie /polecam czubajki czerwieniejące są mniejsze i delikatniejsze/ skropcie cytryną, posypcie solą i białym pieprzem.
2. Połóżcie grzyby na kamiennej bądź porcelanowej płytce , przykryjcie takąż i pozostawcie na pół godziny.
3. Średniej wielkości liście szpinaku oczyśćcie, usuńcie ogonki i włóżcie do mocno nagrzanego, suchego garnka. Przykryjcie garnek i potrząsajcie nim kilka chwil.
4. Płytkie, szerokie /najlepiej prostokątne/ , żaroodporne naczynie natrzyjcie przekrojonym ząbkiem czosnku, a jak przeschnie , dobrze wysmarujcie masłem.
5. Dwie warstwy liści szpinaku ułóżcie w naczyniu w wachlarz, ostrożnie, by się nie podarły.
6. Na szpinaku delikatnie poukładajcie czubajki.
7. Posypcie utartym na grubej tarce parmezanem.
8. Włózcie całość do nagrzanego piecyka. Zapieczcie
9. Serwujcie z bułeczką.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz