| • | 0,5 kg mięsa mielonego | |
| • | 0,5 bułki namoczonej | |
| • | przyprawa Gyros | |
| • | czosnek | |
| • | cebula | |
| • | mąka do obtoczenia i tłuszcz do smażenia | |
| • | 2 papryki świeże pokrojone w paseczki o dł.ok.2cm | |
| • | 1 jajko | |
Etapy przygotowania
| 1. | Mięso wyrobić-dodając namoczoną bułkę i przyprawę Gyros do smaku.Następnie dodać pokrojoną paprykę,czosnek, cebulkę i jajko.Dobrze wyrobić!!! Formować ruloniki jak na pierogi-gdzieś o średnicy 2 cm i dł.3 cm. Owalać je w mące i opiekać z każdej strony.Następnie dusić na małym ogniu w niewielkiej ilości wody ok.20 minut.Na końcu dodać 2 łyżki śmietany kwaśnej. Pyszne!! Smacznego!! | |||


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz