czwartek, 9 sierpnia 2007

Roladki z mięsa mielonego z papryką.

Składniki

0,5 kg mięsa mielonego


0,5 bułki namoczonej


przyprawa Gyros


czosnek


cebula


mąka do obtoczenia i tłuszcz do smażenia


2 papryki świeże pokrojone w paseczki o dł.ok.2cm


1 jajko



Etapy przygotowania

1.Mięso wyrobić-dodając namoczoną bułkę i przyprawę Gyros do smaku.Następnie dodać pokrojoną paprykę,czosnek, cebulkę i jajko.Dobrze wyrobić!!! Formować ruloniki jak na pierogi-gdzieś o średnicy 2 cm i dł.3 cm. Owalać je w mące i opiekać z każdej strony.Następnie dusić na małym ogniu w niewielkiej ilości wody ok.20 minut.Na końcu dodać 2 łyżki śmietany kwaśnej. Pyszne!! Smacznego!!

Brak komentarzy: