- - 20 dag mielonego miesa
- - duza cebula
- - oliwa
- - 2 lyzki koncentratu pomidorowego
- - lyzka keczupu
- - duzy zabek czosnku
- - kieliszek bialego wytrawnego wina
- - lyzka maki
- - szklanka rosolu
- - sol, pieprz, tymianek
- - liczba porcji: 8
- - czas przygotowania: 25 min
- - stopien trudnosci: latwe
- - kalorycznosc: niskokaloryczne
- - koszt: sredniodrogie
Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, uważając by się nie zrumieniła, dodajemy mielone mięso i jeszcze chwilę smażymy, często mieszając. Posypujemy mąką i ponownie podsmażamy, często mieszając (mąka powinna stracić smak surowizny). Zasmażone mięso rozprowadzamy rosołem, dokładnie mieszamy (składniki sosu powinny tworzyć jednolitą konsystencję), dodajemy koncentrat pomidorowy rozprowadzony w 2 łyżkach wody, keczup, pieprz, roztarty w dłoniach tymianek, sól, na koniec wlewamy wino i jeszcze raz zagotowujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz