• | 0,5 kg mięsa na gulasz lub też mogą być ścinki z wędlin | |
• | 1 duża cebula | |
• | 4 ziemniaki,duża marchew | |
• | przecier pomidorowy | |
• | papryka konserwowa wraz z zalewą | |
• | jeżeli nie masz może być świeża 3 szt | |
• | kminek,pieprz,papryka w proszku ostra,sól,wegeta czosnek,maga | |
Etapy przygotowania
1. | Mięso kroimy w drobną kostkę i smażymy na smalcu.Przekładamy do większego garnka>Na tym samym tłuszczu smażymy cebulę i wlewamy do mięsa.Kroimy ziemniaki i marchew w kostkę, dodajemy do mięsa gdy będzie już prawei miękkie.Dusimy na wolnym ogniu lekko podlewając bulionem.Gdy potrawa już będzie dostatecznie miękka robimy gęste lane ciasto z 1 jajka i małą łyżeczką kładziemy do gulaszu. Przecier i przyprawy dodajemy na samym końcu. Podawać z pieczywem. Pychota! |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz