sobota, 26 stycznia 2008

Bogracz

Składniki na 8 porcji

0,5 kg mięsa na gulasz lub też mogą być ścinki z wędlin


1 duża cebula


4 ziemniaki,duża marchew


przecier pomidorowy


papryka konserwowa wraz z zalewą


jeżeli nie masz może być świeża 3 szt


kminek,pieprz,papryka w proszku ostra,sól,wegeta czosnek,maga



Etapy przygotowania

1.Mięso kroimy w drobną kostkę i smażymy na smalcu.Przekładamy do większego garnka>Na tym samym tłuszczu smażymy cebulę i wlewamy do mięsa.Kroimy ziemniaki i marchew w kostkę, dodajemy do mięsa gdy będzie już prawei miękkie.Dusimy na wolnym ogniu lekko podlewając bulionem.Gdy potrawa już będzie dostatecznie miękka robimy gęste lane ciasto z 1 jajka i małą łyżeczką kładziemy do gulaszu. Przecier i przyprawy dodajemy na samym końcu. Podawać z pieczywem. Pychota!

Brak komentarzy: