| • | starte surowe ziemniaki - 1 kg | |
| • | 0.5 kg pieczarek | |
| • | sól,pieprz,zioła do smaku | |
| • | śmietana lub kefir | |
| • | 2 jajka | |
| • | łyżka mąki ziemniaczanej ( nie musi być) | |
Etapy przygotowania
| 1. | Do startych ziemniaków dodać jajka,mąkę,przyprawy.Pieczarki drobno posiekać Łyżką kłaść placuszek na gorący tłuszcz.Na wierzch tego placuszka wyłożyć troszkę przesmażonych pieczarek i na to znowu łyżkę tarcizny z ziemniaków.Obsmażać na małym ogniu z obydwu stron. Podawać na liściach sałaty polane po wierzchu śmietaną lub kefirem. Pychota! Można również podawać z sosem grzybowym. Do środka placuszka można dać też posiekaną porę, ser żółty starty, kawałek wędliny itp. Naprawdę pyszne! Smacznego! | |||


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz