• | starte surowe ziemniaki - 1 kg | |
• | 0.5 kg pieczarek | |
• | sól,pieprz,zioła do smaku | |
• | śmietana lub kefir | |
• | 2 jajka | |
• | łyżka mąki ziemniaczanej ( nie musi być) | |
Etapy przygotowania
1. | Do startych ziemniaków dodać jajka,mąkę,przyprawy.Pieczarki drobno posiekać Łyżką kłaść placuszek na gorący tłuszcz.Na wierzch tego placuszka wyłożyć troszkę przesmażonych pieczarek i na to znowu łyżkę tarcizny z ziemniaków.Obsmażać na małym ogniu z obydwu stron. Podawać na liściach sałaty polane po wierzchu śmietaną lub kefirem. Pychota! Można również podawać z sosem grzybowym. Do środka placuszka można dać też posiekaną porę, ser żółty starty, kawałek wędliny itp. Naprawdę pyszne! Smacznego! | |||
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz