sobota, 26 stycznia 2008

Ryba po andrychowsku

Składniki

0,5 kg filetu rybnego - mogą być kostki przekrojone na połowę


3 łyżki smalcu


2 kostki bulionu rybnego


2 szt - papryka świeża obojętnie jaki kolor, 2 pomidory


przyprawy do smaku


1 duża cebula



Etapy przygotowania

1.Smalec roztopić i dołożyć do niego pokrojoną cebulę.Zeszklić na złoty kolor.Dodać pokrojoną w paseczki paprykę i pomidory-pokrojone w kostkę.Podsmażyć tak aby warzywka były lekko twarde.Wsypać też troszkę papryki słodkiej.Następnie dodać rybkę lekko nasoloną i podlać ugotowanym wcześniej bulionem rybnym.Gotować ok.20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Podawać z całymi nowymi ziemniaczkami lub pieczywem. Po nałożeniu na talerze ubrać gęstą śmietaną i położyć na wierzch troszkę koperku. Coś pysznego!! Smacznego!!




Brak komentarzy: