sobota, 26 stycznia 2008

Kotleciki z drobiu z serem i koperkiem

Składniki

40 dkg piersi z kurczaka


25 dkg żółtego sera startego na grubej tarce


5 łyżek mąki ziemniaczanej


2 duże cebule


2 łyżeczki wegety,sól i pieprz do smaku,1/2 łyżeczki papryki słodkiej


4 jajka


5 łyżek oleju


pęczek koperku



Etapy przygotowania

1.Mięso umyć, powycinać z niego błonki. Przekroić wzdłuż na cienkie plastry i pokroić w kostkę. Koper posiekać, cebule pokroić w kostkę.




2.Mięso, ser, cebulę oraz koper włożyć do miski. Dodać mąkę ziemniaczaną, wegetę, sól i pieprz do smaku oraz dodać 2 łyżki oleju.




3.Wszystko dobrze wymieeszać i włożyć do lodówki na ok. godz.




4.Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i piec tak jak placki ziemniaczane. Bardzo dobre z ryżem na sypko i surowką. Można podawać na zimno z sosami. Wspaniale i pyszne! Smacznego.

Brak komentarzy: