sobota, 26 stycznia 2008

Kolorowa pieczeń wieprzowa

Składniki

kg wieprzowiny bez kości


przyprawy


smalec do smażenia



Nadzienie:


50 dkg groszku konserwowego,10 dkg drobno pokrojonej szynki lub jakiejś innej wędliny,10 dkg drobno pokrojonego sera ementalera


3-4 jaka ugotowane na twardo



Etapy przygotowania

1.Mięso dobrze rozbić, posolić i natrzeć innymi przyprawami. Wszystkie składniki do nadzienia włożyć do rondla i podsmażyć. Ser włożyć na samym końcu aby od razu się nie roztopił.




2.Tak przygotowane nadzienie nałożyć na płat mięsa i zrolować.Końce spiąć wykałaczkami aby nadzienie nie wypłynęło. 4. Zarumienić roladę na gorącym tłuszczu i wstawić do piekarnika.Piec do miękkości.




3.Można również piec w rękawie foliowym. Pieczeń podawać pokrojoną w plastry i polaną sosem,który zrobi się sam przy pieczeniu. Jest pyszne! Smacznego.

Brak komentarzy: