• | kg wieprzowiny bez kości | |
• | przyprawy | |
• | smalec do smażenia | |
Nadzienie: | ||
• | 50 dkg groszku konserwowego,10 dkg drobno pokrojonej szynki lub jakiejś innej wędliny,10 dkg drobno pokrojonego sera ementalera | |
• | 3-4 jaka ugotowane na twardo | |
Etapy przygotowania
1. | Mięso dobrze rozbić, posolić i natrzeć innymi przyprawami. Wszystkie składniki do nadzienia włożyć do rondla i podsmażyć. Ser włożyć na samym końcu aby od razu się nie roztopił. | |||
2. | Tak przygotowane nadzienie nałożyć na płat mięsa i zrolować.Końce spiąć wykałaczkami aby nadzienie nie wypłynęło. 4. Zarumienić roladę na gorącym tłuszczu i wstawić do piekarnika.Piec do miękkości. | |||
3. | Można również piec w rękawie foliowym. Pieczeń podawać pokrojoną w plastry i polaną sosem,który zrobi się sam przy pieczeniu. Jest pyszne! Smacznego. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz