sobota, 26 stycznia 2008

Pierś z kurczaka w serowym płaszczyku

Składniki

3 pojedyncze piersi z kurczaka


20 dkg żółtego sera


ketchup


bułka tarta


płatki kukurydziane


curry, ostra papryka, sól i przyprawa do kurczaka, czosnek granulowany


2-3 jajka


olej do smażenia



Etapy przygotowania

1.Piersi umyć, osuszyć i przeciąć wzdłuż-powstanie wtedy 6 kawałków. Posypać przyprawami. Odstawić na ok.30 minut.




2.Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Bułkę tartą wymieszać z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi (pół na pół). Mięso smarować ketchupem, następnie panierować w serze, dobrze dociskając ser do mięsa.




3.Moczyć opanierowane w serze mięso w jajku i ponownie panierować, ale tym razem w bułce z płatkami.




4.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z frytkami, ziemniakami i dowolną surówką. Pyszne! Smacznego!

Brak komentarzy: