| • | 3 średnie cukinie | |
| • | 2 całe jajka | |
| • | 2 łyżki mąki pszennej | |
| • | sól,pieprz do smaku | |
| • | cytryna | |
| • | olej do smażenia | |
| • | zioła prowansalskie | |
Etapy przygotowania
| 1. | Cukinię obrać,wydrążyć i zetrzeć na grubej tarce.Dobrze odcisnąć wodę.Dodać 2 łyżeczki ziół prowansalskich,pieprz,sól do smaku.Cytrynę wyparzyć i zetrzeć skórkę z całej cytryny.Dodać do ciasta z dwoma łyżeczkami soku,mąki i żółtkami.Na końcu dodać ubitą pianę z białek.Kłaść łyżką na gorący tłuszcz i obsmażać z obywdu stron. Podawać ze śmietaną lub kefirem obficie posypane szczypiorkiem. Smacznego!!!! | |||


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz