• | 3 średnie cukinie | |
• | 2 całe jajka | |
• | 2 łyżki mąki pszennej | |
• | sól,pieprz do smaku | |
• | cytryna | |
• | olej do smażenia | |
• | zioła prowansalskie | |
Etapy przygotowania
1. | Cukinię obrać,wydrążyć i zetrzeć na grubej tarce.Dobrze odcisnąć wodę.Dodać 2 łyżeczki ziół prowansalskich,pieprz,sól do smaku.Cytrynę wyparzyć i zetrzeć skórkę z całej cytryny.Dodać do ciasta z dwoma łyżeczkami soku,mąki i żółtkami.Na końcu dodać ubitą pianę z białek.Kłaść łyżką na gorący tłuszcz i obsmażać z obywdu stron. Podawać ze śmietaną lub kefirem obficie posypane szczypiorkiem. Smacznego!!!! |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz