| • | 20 dkg ryżu | |
| • | 2 cebule | |
| • | duży czosnek | |
| • | por | |
| • | 4 pomidory | |
| • | mała puszka przecieru pomidorowego | |
| • | kostka rosołowa rozpuszczona w 1/2 szklanki wody | |
| • | 2 łyżki oleju,sól,1 łyżeczka papryki w proszku, | |
| • | pęczek siekanej zielonej pietruszki | |
Etapy przygotowania
| 1. | Ryż ugotować. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekac.Por pokroić w pół talarki.Sparzone i obrane pomidory przekroić na pół i usunąć nasiona.Pokroić je w kostkę.W dużym garnku rozgrzać olej,podsmażyć na nim cebulkę i czosnek a następnie dodać por,przecier i pokrojone pomidory.Wlać bulion i wymieszać.Dodać ryż,paprykę w proszku.Dusić jeszcze ok.10 minut.Przed podaniem obficie posypać zieloną pietruszką. Smacznego!!! | |||


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz