• | 20 dkg ryżu | |
• | 2 cebule | |
• | duży czosnek | |
• | por | |
• | 4 pomidory | |
• | mała puszka przecieru pomidorowego | |
• | kostka rosołowa rozpuszczona w 1/2 szklanki wody | |
• | 2 łyżki oleju,sól,1 łyżeczka papryki w proszku, | |
• | pęczek siekanej zielonej pietruszki | |
Etapy przygotowania
1. | Ryż ugotować. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekac.Por pokroić w pół talarki.Sparzone i obrane pomidory przekroić na pół i usunąć nasiona.Pokroić je w kostkę.W dużym garnku rozgrzać olej,podsmażyć na nim cebulkę i czosnek a następnie dodać por,przecier i pokrojone pomidory.Wlać bulion i wymieszać.Dodać ryż,paprykę w proszku.Dusić jeszcze ok.10 minut.Przed podaniem obficie posypać zieloną pietruszką. Smacznego!!! |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz