sobota, 26 stycznia 2008

Wermiszel z rodzynkami i orzechami

Składniki na 4 porcje

25 dkg makaronu wstążki


4 jajka


4 łyżki cukru


10 dkg łuskanych orzechów, 10 dkg rodzynek


cukier waniliowy


starta skórka z cytryny,tłuszcz i bułka tarta



Etapy przygotowania

1.ugotować makaron na pólmiękko.Ubić pianę z białek wraz z cukrem.Do osobnego naczynia wlać żółtka, rozkucić i dodać skórkę z cytryny,cukier waniliowy, namoczone wcześniej rodzynki, posiekane orzechy i na końcu ubitą pianę.Wszystko delikatnie wymieszać z makaronem.Włożyć do wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy i zapiec w piekarniku 20 minut.Podawać z bitą śmietaną. Pychota! Smacznego.




Brak komentarzy: