• | 25 dkg makaronu wstążki | |
• | 4 jajka | |
• | 4 łyżki cukru | |
• | 10 dkg łuskanych orzechów, 10 dkg rodzynek | |
• | cukier waniliowy | |
• | starta skórka z cytryny,tłuszcz i bułka tarta | |
Etapy przygotowania
1. | ugotować makaron na pólmiękko.Ubić pianę z białek wraz z cukrem.Do osobnego naczynia wlać żółtka, rozkucić i dodać skórkę z cytryny,cukier waniliowy, namoczone wcześniej rodzynki, posiekane orzechy i na końcu ubitą pianę.Wszystko delikatnie wymieszać z makaronem.Włożyć do wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy i zapiec w piekarniku 20 minut.Podawać z bitą śmietaną. Pychota! Smacznego. | |||
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz