| • | 10 upieczonych naleśników dużych | |
| • | 0,5 kg kapusty białej i 0.5 kg kapusty kiszonej | |
| • | 30 dkg pieczarek, 2 duże cebule | |
| • | 8 dkg margaryny | |
| • | 4 łyżki oleju,łyżka masła lub margaryny | |
| • | sól.pieprz,ostra papryka i wegeta | |
Etapy przygotowania
| 1. | Ugotowane kapusty pokroić drobno.Cebulę podsmażyć na patelni wraz z pokrojonymi pieczarkami i przyprawami. Połączyć kapustę z grzybami i dokładnie wymieszać. W okrągłym naczyniu żaroodpornym układać najpierw naleśnik potem farsz i tak na przemian.Na wierzchu ma być naleśnik.Na to położyć kilka wiórków masła.Zapiec w gorącym piekarniku.Podawać z barszczem czerwonym. Smacznego. | |||


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz