sobota, 26 stycznia 2008

Zapiekanka naleśnikowa

Składniki na 5 porcji

10 upieczonych naleśników dużych


0,5 kg kapusty białej i 0.5 kg kapusty kiszonej


30 dkg pieczarek, 2 duże cebule


8 dkg margaryny


4 łyżki oleju,łyżka masła lub margaryny


sól.pieprz,ostra papryka i wegeta



Etapy przygotowania

1.Ugotowane kapusty pokroić drobno.Cebulę podsmażyć na patelni wraz z pokrojonymi pieczarkami i przyprawami. Połączyć kapustę z grzybami i dokładnie wymieszać. W okrągłym naczyniu żaroodpornym układać najpierw naleśnik potem farsz i tak na przemian.Na wierzchu ma być naleśnik.Na to położyć kilka wiórków masła.Zapiec w gorącym piekarniku.Podawać z barszczem czerwonym. Smacznego.

Brak komentarzy: